מחיקת רישום BDI שלילי: האם זה אפשרי? ומה נכון לעשות!

בתמונה מוצג מחשב נייד עם כיתוב: דירוג אשראי ומספר אינדיקטורים רלונטיים

בי די אי שלילי? GO? NO-GO? כתם אדום? חיווי אשראי שלילי? נתוני אשראי שליליים? אז איך בעצם לקרוא לזה? מהו המונח הנכון? כאן תקבלו את כל התשובות!
בעבר היו משתמשים יותר במונחים כמו רישום BDI שלילי, BDI אדום, או "נקודה אדומה" אבל היום המונח התיקני ע"פ בנק ישראל נקרא – חיווי אשראי אליו נגיע ממש עוד מעט.

איך למחוק רישום מבנק ישראל?

ראשית, עליך להכיר את חוק נתוני האשראי ואת תקנותיו שיצאו ב2019. החוק הביא איתו תקנות מדוייקות לגבי האופן בו מקורות המידע אמורות לדווח למערכת נתוני האשראי את הנתונים של הלקוחות. תהיו מופתעים לגלות, שביצענו אלפי תיקוני מידע בבנק ישראל והסרנו נתונים שדווחו לא לפי התקן הנדרש ועל לא עוול בכפם של הלקוחות. דרוש בעל מקצוע שיצליב בין דוח ריכוז הנתונים, לבין חוק נתוני האשראי ובכך להבחין האם הדיווחים בוצעו כראוי או בשוגג. אהיו ערניים לתעודת זהות הפיננסית שלכם! שימו לב שלא מכפישים את שמכם סתם.

האם כדאי למחוק BDI שלילי?

חשוב לעשות הפרדה – בין תיקון נתוני אשראי (ובכך הסרה של נתוניים שלילים שדווחו בשגוי) לבין מחיקה מלאה של דוח ריכוז הנתונים.
ביצוע של תיקוני מידע הוא לא רק כדאי אלא גם נחוץ. כמובן שכתוצאה ממחיקת הרישומים שהשליליים גם דירוג האשראי שלך יעלה.
מחיקה מלאה של דוח ריכוז הנתונים שלך משמעו מחיקה של כלל הנתונים, הן חיוביים והן שליליים. לביצוע פעולה זו יש משמעויות רבות וקבלת החלטה כזו מחייבת איש מקצוע מסור ואמין.
יש להימנע מאנשים שממליצים לבצע מחיקה מבלי רקע בנושא!!
כן, אכן יש מקרים מסויימים בהם מחיקת נתוני האשראי באופן גורף עלול לגרום לנזק בלתי הפיך. ללא נתוני אשראי כלל שמדווחים עליך, הבודק לא יוכל לקבל אינדיקציה על מוסר התשלומים שלך, כשזה בפני עצמו מעלה חשד ועלול לגרום לך יותר נזק מאשר תועלת.
אז מה עושים?
ראשית יש לבחון את מטרת הלקוח, להבין את הצרכים ותוכניות פיננסיות עתידיות, לעבור בקפידה על דוח ריכוז הנתונים, להשוות בין נתוני אשראי שליליים אל מול החיוביים, לוודא שכל הדיווחים מופיעים כחוק ולא בשגוי, ובכך לקבל החלטה שקולה על סוג הטיפול והכדאיות. לא יכול להדגיש יותר – בחינה כזו חייבת להיעשות על ידי בעל מקצוע. מאחורי ניו קרדיט עומדת איתנה המחלקה המשפטית שלה, עטורת ניסיון כשבראשה דבר אחד בלבד – טובת הלקוח.

אז מהו חיווי האשראי?

חיווי אשראי זו הבעת דעה על ידי לשכת אשראי האם יש להתקשר עם הלקוח ומסווגת כ: כן/לא או כGO\NO -GO לאור הנתונים לגביו במערכת נתוני אשראי של בנק ישראל.
בכל מקרה, ההחלטה האם להתקשר עם הלקוח היא של הגוף הפיננסי אליו אתה פונה ועל אחריותו בלבד.

אז איך אתה תדע מהו חיווי האשראי שלך, ואם רישום ה BDI שלך הוא שלילי או רישום בי.די.אי חיובי?
כאן זה מתחלק לשתיים:
הבנקים והגופים החוץ בנקאים מקבלים את חיווי האשראי על הלקוח מלשכות האשראי בגדול ישנם כמה פרמטרים הצובעים באופן מיידי את הלקוח בצבע האדום:

  • מתן צו כינוס.
  • פתיחת הליך פשרה או הסדר עם נושים.
  • הכרזה על פשיטת רגל.
  • פתיחת תיק על ידי ההוצאה לפועל בסכום התחלתי של יותר מ-5000 ש"ח או פתיחה של מספר תיקים שסכומם המצטבר הוא יותר מ-4000 ש"ח.
  • הכרזה כלקוח מוגבל או כלקוח מוגבל חמור.
  • פתיחת הליכים בבית משפט בעקבות חוב לבנק, חוב לחברת כרטיסי אשראי או חוב למקור מידע אחר בסכום של יותר מ-10000 ש"ח.
  • שליחת התראה ללקוח על 5 ציקים שחזרו מסיבת אכ"מ

חשוב לדעת: 

מרגע סגירת הליך פשרה או הסדר עם נושים\ פשיטת רגל\ תיק הוצל"פ\ לקוח מוגבל\ חוב לבנק שנסגר\ צייקים שחזרו חיווי האשראי ימשיך להיות אדום למשך 3 שנים מרגע סיום או סגירה של ההליכים!
אבל, ויש פה אבל גדול! הגופים הבנקאים והחוץ בנקאים רשאיים לבקש מלשכות האשראי לשנות את הפרמטרים הסטנדרטים של בנק ישראל ולצבוע את חיווי האשראי שלכם באדום ע"פ הסטנדרטים שהם מגדירים לכל שירות פיננסי שלהם.

מבולבלים? להלן שתי דוגמאות:

נניח שאתם מבקשים הלוואה בסך 20,000 ש"ח מהבנק, מנהל הסיכונים של אותו בנק הגדיר שכל לקוח שחזרו לו מעל 3 צ'יקים ו-5 הו"ק ב-3 שנים האחרונות הוא רוצה שמלכתכילה הוא יצבע אותו באדום.
נניח שאתם מבקשים אשראי מחברה חוץ בנקאית, מנהל הסיכונים של אותה חברה יכול להגדיר שאם פיגרת בתשלום מעל 120 יום בשנתיים האחרונות אבל לא חזרו לך צייקים או הורואות קבע ובחיים לא נפתח נגדך הלייכים כאלה ואחרים אבל לאותו גוף אין יכולת לקחת סיכון כזה או אחר שתפגר בתשלום אז הוא יצבע את חיווי האשראי שלך מראש לאדום!

דברו איתנו

עדיין מבולבלים? התקשרו עוד היום ואחד המומחים שלנו יעשה לכם סדר בבאלגן ויעזור לכם לצאת לדרך חדשה עם מחיקת רישום BDI שלילי! 03-309-5520 או השאירו פרטים בטופס כאן באתר.
בברכה, צוות ניו קרדיט.

בואו איתנו
לדרך חדשה!

נראית בתמונה קריקטורה של בוט בני עם שטרות שעפות באוויר

עדיין מתלבטים?

שיחה ובדיקה ראשונה ללא עלות, וללא התחייבות!

בתמונה רואים את הלוגו של בני, בוט הנותן מענה ראשוני לגולש שזקוק לכך

בואו איתנו לדרך חדשה!

ימים א’-ה’ 19:00 - 09:30