בדיקת דירוג האשראי שלי – איך עושים זאת? כל המידע

בתמונה נראה טלפון נייד ועל המסך שלו רשום: BDI שלילי

הבנקים והגופים החוץ בנקאיים יודעים על דירוג האשראי שלכם הרבה יותר ממה שאתם יודעים על עצמכם. הבנקים והגופים החוץ בנקאיים מקבלים עליכם אינפורמציה מלאה מלשכות האשראי(D&B או BDI) שמקבלות את המידע ממאגר נתוני האשראי של בנק ישראל. לשכות האשראי מנתחים את המידע וקובעים את הדירוג שלכם לפי אלגורתמים קבועים – האם גם אתם יכולים לקבל מידע על הדירוג שלכם? בהחלט!

מה זה תיקון מידע נתוני אשראי?

כיום, ישנם 42 (נכון לתאריך מאמר זה) מקורות מידע מדווחים למאגר נתוני האשראי כגון בנקים, גופים חוץ בנקאיים, קרנות וכו'. כל מקור כזה מחוייב לפי חוק לדווח עסקה שמתבצעת למאגר נתוני האשראי האישי של כל לקוח. לפיכך, ניתנה האפשרות לערער על דיווחים שבוצעו ע"י מקורות המידע, או בשם הרשמי – בקשה לתיקון מידע.
דוח ריכוז הנתונים לפעמים יכול להיות מבלבל ולא קריא במיוחד, לכן הייתי ממליץ (גם אם אתה חושב שאתה יודע) להתייעץ עם בעל מקצוע שיעבור בקפידות על דוח ריכוז הנתונים שלך דוח בהתאמה מול הלקוח וחוק נתוני האשראי, ובכך לזהות דיווחים לא תקינים.
מאגר נתוני האשראי של בנק ישראל פעיל מאז באפריל 2019 וכיום הבנקים והגופים החוץ בנקאיים יכולים לדעת את כל ההיסטוריה הפיננסית שלכם(3 שנים אחורה) – גובה ההלוואות שלכם(כולל אובליגו), האם עמדתם בתשלומים בעבר, מהי יכולת ההחזר שלכם, חזרות של ציקים והו"ק וכמובן מידע שהתקבל מרשויות וגופים ציבוריים(הוצל"פ, חדלות פירעון, מדור מוגבלים).
המטרה של המאגר היא ליצור תחרות בריאה בין הבנקים לגופים החוץ-בנקאיים. בעוד בעבר הבנקים בהם לקחתם הלוואות החזיק במידע ולכן היה יכול להעריך טוב יותר את הסיכון שבמתן הלוואה, מימון, משכנתא.

הגופים החוץ בנקאיים היו לוקים במידע ולכן הם נאלצו להגן על עצמם באמצעות ריבית גבוהה יותר הנקראת גם "ריבית סיכון". כלומר, המאגר נועד בעצם לפתוח את השוק ולעודד את התחרות בין הבנקים לשאר הגופים המלווים, ותחרות גבוהה יותר משמעותה ריביות נמוכות ומתאימות יותר וכמובן השפעה על גובהה ההלוואה והתנאים שלה.

אז איך יכול בעצם להיות שכל הגופים יודעים את הדירוג שלי ולי אין מושג? ובכן.. נכון להיום זה אפשרי!

הכירו את אפלייקצית "קפטן קרדיט" מבית D&B המשקפת לך את דירוג האשראי העדכנתי שלך שהלשכה מוסרת לגופים החוץ בנקאיים וגם לחלק מהגופים הבנקאים!

יש לציין שהדירוג משתנה מלשכה ללשכה והוא מושפע מכמה פרמטרים עייקרים:

  • חזרות של צייקים והו"ק ב3 שנים האחרונות
  • סך כל התתחיביות בהם עמדת ב3 שנים האחרונות
  • פיגורים בתשלומי חוב או חרגיה ממסגרת עו"ש
  • דיווח מהרשויות והגופיים הציבורים

ועוד המון פרמטרים אותם אנחנו למדנו להכיר היטב עם הנסיון שלנו!

אז בוא ניגש לעניין, רוצים לדעת מה הדירוג שלכם? להלן קישור להורדת האפליקציה:

iphone

andorid 

לאחר מכן יש לבצע הרשמה פשוטה ודירוג האשראי שלכם יתדעכן אוטמטית
(אלה אם כן הוצאת את דוח ריכוז הנתונים מבנק ישראל ואז יש לעדכן את הדוח ולשלם 50 ש"ח)

רוצים לדעת איך להעלות את הדירוג?

התקשרו עוד היום – 03-309-5520 או השאירו פרטים אצלנו באתר.

בברכה,

ניו קרדיט.

אולי פספסת משהו:
ניו קרדיט

ניו קרדיט היא חברה המורכבת מסוללת מומחים פיננסי וצוות משפטי ותיק בתחום האשראי. אל תיכנעו למצב המקשה עליכם בהתנהלות הכלכלית היום יומית אל מול גופי המימון והבנקים, יש דרך לצאת מזה.

בואו איתנו
לדרך חדשה!
נראית בתמונה קריקטורה של בוט בני עם שטרות שעפות באוויר

עדיין מתלבטים?

שיחה ובדיקה ראשונה ללא עלות, וללא התחייבות!

בתמונה רואים את הלוגו של בני, בוט הנותן מענה ראשוני לגולש שזקוק לכך

בואו איתנו לדרך חדשה!

ימים א’-ה’ 19:00 - 09:30