המספר המזהה של עסוק פטור הוא בדרך כלל מספר הזהות האישי של בעל העסק. מסיבה זו, דירוג האשראי של עוסק פטור מסתמך גם על ההתנהלות האישית שלו כאדם פרטי. במקרה זה העסק והבית הופכים לישות אחת מה שמצריך ניהול מחושב בשתי הזירות: בבית ובעסק. דירוג אשראי לעוסק פטור: מה זה אומר? איך ניתן לשמור עליו והאם ניתן לשפר אותו במקרה של דירוג אשראי נמוך?
דירוג אשראי
דירוג אשראי הוא ציון הנקבע לאדם פרטי או לעסק בהתאם ליכולת העמידה שלו בתשלומים והתחייבויות. קיימות בישראל מספר חברות מורשות לקביעת דירוג אשראי המשתמשות במודלים הנשענים על סטטיסטיקות ונתונים מתמטיים במטרה להגדיר את מדיניות הסיכונים של כל ישות פרטית או עסקית בישראל. דירוג האשראי מעניק לחברות אשראי ולבנקים אינדיקציה לגבי רמת הסיכון במתן הלוואה ללקוח פרטי או עסקי בהתאם לנתונים אותן הן שואבות ממקורות שונים. רפורמת דירוג האשראי נכנסה לתוקף ב-2019 והיא כוללת איסוף של מידע בנוגע לדירוג אשראי המאוחסן במאגר של בנק ישראל.
מה משפיע על דירוג אשראי לעוסק פטור?
כמו שכבר ציינו, דירוג אשראי לעוסק פטור מושפע גם מדירוג האשראי האישי ולהפך. בהתאם לכך, אם לדוגמה לקחתם הלוואה לטובת העסק ואחרתם בתשלום, עשויה להיות לכך השפעה שלילית על דירוג האשראי וממילא, יתכן וכשתרצו לקחת מהבנק הלוואה למימון רכב, תיתקלו בסירוב. בהתאם להשפעה של ההתנהלות הביתית והמדיניות העסקית זו על זו, עוסקים פטורים נדרשים כפל זהירות בהתנהלות הפיננסית שלהם בכל המישורים.
מומלץ: דאגו לשלם את ההתחייבויות בזמן ואף היעזרו בהוראות קבע וכן תכננו תקופות בעסק הכוללות הוצאות גבוהות – מבעוד מועד. ככל שתהיו מתוכננים יותר ולא תתנהלו בשיטת "הכאן והעכשיו" הן בגזרת העסק והן בגזרת החשבון הפרטי – כך תוכלו לשמור על דירוג אשראי גבוה שישפיע לכם לטובה על המצב הפיננסי בכל זירה.
איך לשמור על דירוג אשראי גבוה?
פיגורים בתשלומים הם המרכיב המרכזי הפוגע בדירוג האשראי שלנו, אולם, אם קרה ועברנו משבר זמני שגרם לנו להתעכב עם תשלומים ולאחר מכן חזרנו להתנהלות פיננסית תקינה סדירה – תהיה לכך השפעה על דירוג האשראי, אך לא משמעותית, כיוון שחברות אשראי לוקחות בחשבון משברים פיננסיים חד פעמיים כחלק משגרה עסקית דינמית בגדר הנורמה.
מומלץ שלא לנצל את מסגרת האשראי במקסימום בחשבון הפרטי וכן לבקש הלוואות בצורה מחושבת ולא ליטול הלוואות במקביל גם עבור הבית וגם עבור העסק שכן מבחינת דירוג האשראי מדובר בישות אחת. מצב כזה עשוי ליצור רושם כשל משבר כלכלי ולפגוע בדירוג האשראי.
חשוב מאוד לא ליטול הלוואת נוספות לפני סגירה של הלוואות קודמות הן בבית והן בעסק וכן מומלץ להתרגל לחשוב קדימה ולמצוא פתרונות לחיסכון והשקעה עבור סיטואציות שתדרושנה יכולות מימון גבוהות בהמשך.
קיבלתי דירוג אשראי נמוך – האם ניתן לתקן?
ברוב המקרים כן. חברת ניו קרדיט מתמחה בתיקון ושיפור מדדי דירוג אשראי. החברה כוללת סוללת מומחים פיננסיים יחד עם צוות משפטי ותיק שמתמחים בשיפור דירוג אשראי וחיווי אשראי ומספקים מעטפת ליווי איכותית וייעוץ פיננסי מקצועי שגורמים לדירוג האשראי להשתפר לאורך זמן.
איך עובד התהליך?
החברה תדאג לבדוק היטב ולנתח את דוח ריכוז הנתונים אותו מציע בנק ישראל. לאחר מכן יינתן ייעוץ מקיף לקבלת פתרון יעיל. בשלב הבא החברה תדווח לבנק ישראל על שינוי במצב הפיננסי של הלקוח ותגיש בקשה למחיקת נתונים שליליים, בשלב הסופי והאחרון תוכלו לצאת לדרך פיננסית חדשה כשהעסק שלכם מדורג במקום טוב מה שמאפשר לכם לצמוח ולהימנע מקבלת סירוב מהבנק בהתאם לחיווי אשראי שלילי.
ניו קרדיט – שיפור דירוג אשראי לעוסקים פטורים
ניו קרדיט היא חברה המתמחה בשיפור דירוגי אשראי. החברה כולל 3 מחלקות מרכזיות: מחלקה משפטית המונה עורכי דין מורשים, מחלקת אשראי ומחלקת ניהול תיקי לקוחות. צוות החברה המיומן מכיר את חוק האשראי לעומק ובהתאם להם בודק את פרופיל האשראי של הלקוח ומנתח מה הסיבות לקבלת דירוג אשראי נמוך. לאחר זיהוי פרטי הבעיה, החברה תלווה את הלקוח ותבחר יחד אתו מסלול מתאים לתהליך פיננסי נכון. באמצעות מעטפת השירותים ורמת המקצועיות של מומחי החברה יכולים לקוחות המוגדרים כעוסקים מורשים לעבור מחווי אשראי אדום לירוק וליהנות מדירוג אשראי גבוה שלא פוגע בהתנהלות העסק וביכולות הפיננסיות האישיות.